Recept

På begäran kommer nu recept på Fikonbollar och Mozartkulor.
 
Fikonbollar;
En påse torkade fikon, ta bort knoppen
En näve russin
En näver torkade blåbär
En näver torkade tranbär
En näve nötter(jag föredrar valnötter)
Mixa allt till en kladdig massa och forma till bollar, om du tycker att det är för torrt så kan man blanda i någon slags vätska - jag har använt mig av cognac ibland.
Låt bollarna ligga kallt en stund, doppa dom sen i smält choklad.
 
Mozartkulor;
Mandelmassa
Nougat
Choklad
 
Dela mandelmassan i mindre bitar ca 12 g och skär små bitar av nougaten , tryck ut mandelmassan till en platta och lägg nougaten i mitten och stäng sen igen och rulla till en boll. Låt dom bli kalla och doppa sen i choklad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0