Recept på päronkaka
Efter önskemål lägger jag nu upp receptet på "min" päronkaka.
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 burk päron(400g) konserverade päronhalvor.
100 g mandelmassa
2-3 msk mandelspån
(Ev päroncognac)
Jag börjar med att lägga mina päron i sprit, men det kan man strunta i.
Vispa rumsvarmt smör och socker, tillsätt sen äggen - ett i taget.
Blanda i mjölet som har blandats med bakpulvret.
Häll smeten i en vid bröad form, typ pajform......
Skär dom avrunna päronen i skivor och tryck ner lite lätt i kakan/smeten
Riv mandelmassan över kakan och strö på mandelspånen.
Grädda i 175 grader ca 30-40 minuter
Kakan serveras med fördel lite ljummen och en klick lättvispad grädde till.
Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Katarina
Vad gott det ser ut!
Svar:
Sofia klangebo
Trackback