Recept på mjuk pepparkaka.

Det här receptet är busenkelt, men kräver lite planering.
 
Blanda;
4½ dl farinsocker
6 dl mjöl
3 dl mjölk, 3%
Blanda i en ganska stor bunke, det blir en tjock smet. Låt den stå några timmar eller över natten(täck med plast, lock eller folie
Sen när den har svällt klart så behöver man följande;
2 ägg
2 tsk kanel
2 tsk nejlikor
2 tsk ingefära
1½ tsk kardemumma
2 tsk bikarbonat utrört i lite vatten
50 g smält smör
(lingon/sylt smakar bra att blanda ner, ger även en lite saftigare kaka)
 
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj en sockerkaksform och bröa.
Smält smöret och blanda med kryddorna(inte bikarbonat) - kryddorna ger mer smak om dom blir varma.
Blanda äggen, smöret och bikarbonaten  med den svällda smeten - blanda väl!
Häll i formen och grädda ca 45-55 min, känn med en sticka så att den är klar.
Låt den vila en lite stund innan duvänder upp den.
Lycka till!
Det här är ingen pepparkaka, utan kardemumma kaka från samma recept - bytte bara ut sockret mot vanligt strösocker och tog givetvis bara kardemumma som krydda. Hade mandelspån i stället för ströbröd.

Kommentarer
Postat av: Katarina

Ser god ut!

Svar: Tack.... Det är den!
Sofia klangebo

2012-11-25 @ 04:46:04
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0