Recept ¨på super goda och saftiga lussebullar

Lussekatter
Raskdeg(fördeg);
5 dl vatten(ljummet)
75 g jäst
1 tsk salt
4 msk socker
2 påsar saffran
1 l mjöl
Blanda detta till en slät deg och låt jäsa till dubbel storlek.
 
1,1 l mjöl
2,25 dl socker
225 g smör rumstempurerat
 
1 ägg till pensling
 
Blanda i nästan allt mjöl(ta tills du känner att det blir en snäll deg), socker och smör och knåda till en smidig deg - helst i maskin.
Låt jäsa i ca 20 min på varm plats under bakduk.
Dela degen i ca 40 bitar och gör lussekatter. Om du vill ha russin så lägg dom i blöt en stund innan(helst dagen innan) Man kan även dekorera med skalad sötmandel.
Jäs bullarna ca 30-40 min.
Om du ska doppa dom i socker efteråt så ska du inte pensla dom, annars så penslar man med uppvispat ägg.
Grädda i ca 8 min i 225 grader.
Om du vill doppa i socker så låt bullen svalna och pensla sen med smör och doppa i socker.
 

Kommentarer
Postat av: Marie

Glömde att man ska ha kardemumma i också, ca 1½ msk mald....

2012-12-06 @ 18:47:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0